petek, 30. april 2010

Modro in roza


Letos bo spet veliko otrok, juhej :)

Za fantka in punčko...


četrtek, 29. april 2010

Ena ni nobena .... ali kako nastane blog bombonček

Enojne trikotničke sem obvladala (dokaz v eni prejšnjih objav), lotila sem se še dvojnih trikotničkov (v tehniki peyote iz delica perlic sešita trikotnička sešiješ skupaj).

Ko sem naredila drugi uhan, sem presenečena ugotovila, da je za "eno številko" manjši od prvega. Hja, tako je, če je človek prelen, da bi preštel vrstice, priznam.

Podirati drugega uhančka se mi res ni dalo, zato sem raje naredila še dva :). En par uhanov bo po vsej verjetnosti potoval čez dva oceana, drugi par pa podarjam srečni izžrebanki, ki bo pustila komentar pod to objavo najkasneje do nedelje, 2. maja. Če imaš voljo, lahko glas o tem blog bombončku širiš na svojem blogu. Pogoj za sodelovanje v žrebu pa to ni.



P.s.: če uhanov ne nosiš (tudi jaz jih ne), bo tehle lepotcev mogoče vesela tvoja mama/sestra/prijateljica/teta/soseda...


Žreb je določil, da uhani potujejo k Vladuški! Vladuška, pošlji naslov na moj mail.






nedelja, 25. april 2010

Ptički

Naša mami je spet malo pikala in nastal je komplet s ptički.


petek, 23. april 2010

Foto izziv?

McCrafty, Mimoza in K. so me izzvale, naj pokažem deseto fotko v prvi mapi.

Fotka je iz jame Pekel. Posebne zgodbe ni, bil je en lep sončen dan, en lep izlet po tistih krajih (Mozirski gaj, Logarska dolina).


četrtek, 22. april 2010

Majhno, še manjše...

Hudo dolgo so bile perlice pri hiši, pa se kar nisem in nisem mogla spraviti k delu. Za vajo sem sicer naredila en "brezvezen" prstanček, enobarven. Potem pa nič. Pa sem kupila knjigo, po priporočilu McCrafty. Pa spet nič. Niti ne vem zakaj sem se tako dolgo spravljala k delu, saj je šivanje pravzaprav čisto lušto. Morda me je malo odbijala "velikost" perlic. Zdaj me pa že mika, da bi naročila še tiste najmanjše :).

Tole je nastalo:




In gotovo bo nastalo še kaj, saj te tole šivanje kar malo zasvoji, se mi zdi.

sobota, 3. april 2010

Recept in še kaj

Že pred časom smo s K. in Kate naredile en mini swap receptov. S svojim receptom sem pošteno zamujala, saj se je vmes zgodilo še jutranje rezanje kruha in ko je kruha zmanjkalo sem urezala še levi kazalec (kako štorast moraš biti, da se ti to pripeti je tema za kako drugo debato). S povitim in bolečim prstom pa človek res ne more rezati papirja, tako sta punci prijazno čakali. In dočakali recept za polento, ki sem ga našla na kulinariki.net.

Tokrat je bil recept v znamenju preizkušanja novih tehnik povzetih po Timu Holtzu. Namerno sem prilepla po dve slike - eno fotkano brez, drugo pa z bliskavico, ampak mi vseeno ne bo uspelo prikazat pravih efektov.



Tag sem pobarvala z distress blazinico tako, da sem blazinico potegnila po podlagi, jo poškropila z mini-misterjem, pomočila tag in ga nato posušila. Odtis štampiljke je narejen z distress blazinico, dokler je bila tinta še mokra sem na odtis nanesla Perfect perles, ponovno poškropila z mini-misterjem, posušila. Efekt je v živo res dober, perfect perles se svetijo, voda je pa poskrbela, da se štampiljka malo razliva.


Tukaj se vidi še malo drugega taga, ki je namenjen zapiskom ob preizkušanju recepta. Tag sem poškropila z mešanico re-inkerja za distress blazinico, v katerega sem dala malo perfect perles prahu in vode. Efekt je super, na fotki se to seveda ne vidi. Besedilo recepta sem tudi poškropila z mini misterjem z prej opisano mešanico. Vse tehnike so na ogled na strani Tima Holtza v rubriki "videos".


Heh, na koncu se moram pa še malo pohvalit in považit:


Knjiga A Compendium of curiosities je zbirka tehnik in proizvodov Tima na enem mestu. Luštno.