ponedeljek, 2. marec 2009

Hanauma

Dan pred odhodom smo se odpravile še v Hanauma bay.

Hanauma je čudovit zaliv, menda ena od bolj priljubljenih turističnih točk. Verjetno smo imele srečo z ne preveč sončnim vremenom tisti dan, saj je bilo obiskovalcev malo. V zalivu je mogoče rentati opremo za snorklanje in ogled tropskih ribic se lahko začne... Še predno te spustijo v naravni rezervat, je potrebno lepo počakati v vrsti na ogled filma o varovanju okolja. Domačini pravijo, da se je sem nekdaj dalo priti zastonj (še ne tako dolgo nazaj), sedaj turistom zaračunajo nekaj malega, domačini pa imajo vstop prost. Včasih je bilo tudi dovoljno hraniti ribice s seboj prinešeno hrano (menda so jedle kar iz roke), kasneje so to prepovedali in si hrano za ribe lahko kupil v zalivu, sedaj pa niti to ni več mogoče.






Pri plavanju je potrebno paziti, da ne stopiš na koralni greben (na kar v filmu posebej opozarjajo), rib se tudi ne smeš dotikati.



Po levem bregu zaliva se načeloma da priti še do ene znamenitosti - Toilet Bowl (naravno oblikovan "bazen", v katerem gladina vode raste in pada - glede na valovanje morja), v času našega obiska pa je bila pot neprehodna, saj je nanjo padla skala.




Še malo okraskov (priznam da se kontrasta palme in novoletne jelke nikakor nisem mogla navaditi):

4 komentarji:

PolonaP pravi ...

Damjana, JASNO da nočmo komentirat, če pa objavljaš reportaže s palmami.

Ko boš začela objavljati fotke kozolcev in boš začela sestavek z :"prejšnji teden se v Spodnjem Kašlju zopet ni zgodilo nič novega..." takrat, nas pa foušija ne bo tako grabila in bomo lahko tipkale.

Evo. V levem sencu mi utripa in zeleno vidim pred očmi
Vse zaradi tvojih ribic!!!
(mar bi gledala postrvi v vaškem potoku!!!!)

Damjana Ž. pravi ...

Še ena objava pa zaključim z obujanjem spominov, obljubim :D

Potem pridejo na vrsto postrvi iz vaškega potoka!

Nena pravi ...

v temle deževnem vremenu so tele slikice pravi balzam.....
samo še ena objava???? ŠKODA :(
no ampak jaz vem da imaš še kakšnega "asa" v rokavu :)

McCrafty /Klavdija pravi ...

ne,ne nič ne nehaj z obujanjem spominov, je prav luštno pogledat slikice in zraven opise....sej imaš še kakšne ...a ne ? :)