ponedeljek, 20. april 2009

"French" cake

Ko smo se s T in N potepale po Parizu, nas je naša gostiteljica razvajala s slastnim čokoladnim pecivom. Poimenovale smo ga "francoski kolač", prosile za recept, ta vikend pa sem ga končno poskusila speči tudi sama.

Sestavine:
- 230 g temne (jedilne) čokolade
- 4 jajca
- 4 žlice sladkorja
- 125 g masla
- 125 g metih mandljev (ali lešnikov ali orehov)
- 2 žlici moke

Čokolado stopi in dodaj maslo. Rumenjake in sladkor zmiksaj, iz beljakov naredi sneg. Čokolado z maslom vmešaj v rumenjake, dodaj mandlje, moko in na koncu vmešaj še sneg.

Maso zlij v ozek pekač (mase je malo, zato naj bo pekač bolj majhen), peci na 180 stopinj C 35 do 40 minut. Pecivo postavi v hladno pečico.

Pečeno pecivo postavi čez noč v hladilnik (res se splača počakati, saj je pecivo naslednji dan dosti boljše).


Morda bo pa tole uvod v objave na temo obujanja spominov na potepanje po Parizu :)

7 komentarjev:

K pravi ...

Če je tole uvod, že nestrpno čakamo nadaljevanje :)

Irena pravi ...

o njami si me spomnila kako smo uživale v Parizu, še bolj pa ko smo se utrujene vrnile domov in so nas čakale take dobrote :)
joj pa uni brioši so bli tud njami :).....no sicer so bili kupljeni.
a si to imela še FR čokolado ali si kupila SLO ;)

McCrafty pravi ...

O tole zgleda slastno, če je res, bom pa potem komentirala, ko bom poskusila :)...kdaj bo naslednja peka?...Pariza se pa tudi jaz že veselim :)

Damjana Ž. pravi ...

Nena je bila kar tu kupljena čokolada, je glih tako dobra, lahko poveš I. :). FR so že davno bile spravljene v takle kolač made by naša mati :)

Irena pravi ...

ha ha ha no saj tista FR čokolada bi bila mogoče ža mal vprašljivega datuma :)
moram tudi jaz Tino mal opomnit da bi lahko kakšen kolaček naredila....če je že imela inštrukcije izprve roke :)

Sonja pravi ...

Njams kolaček, malo spominja na čoko tortico, ki sem jo delala pred kratkim po Nigellinem receptu.
Hvala za recept :)

Damjana Ž. pravi ...

Sem šla pogledat in tudi tvoja torta izgleda naravnost mamljivo in vabljivo. Kaj recept za tole je objavljen že kje? Ali bo treba res po knjigo? :)