torek, 26. maj 2009

First day in Paris

Čas za obujanje spominov na potepanje po Parizu! September 2008.

Prvi dan našega potepanja je vreme kazalo rahlo kisel obraz, T. se je odločila da bo preživela dan pri gostiteljih, z N. pa sva se odpravili "v mesto".

Ker ni nič kazalo, da bo dež prenehal padati, sva se odločili, da si ogledamo Cite des Sciance. Vsekakor vredno ogleda, če vam v Parizu vreme ne služi, oziroma ste tam dan več, kot je nujno potrebno za ogled največjih znamenitosti.



Takrat je bila na ogled tudi razstava starih Citroenov, tale je bil še posebej zanimiv:


Pravzaprav sva bolj kot ne brezciljno tavali po Parizu, mimogrede naleteli na tole zanimivo skulpturo (Henri de Miller) v pariški četrti Les Halles:


Les Halles je bil nekoč velika tržnica, danes pa je Forum des Halles podzemni nakupovalni center. Ogromen! Od zunaj pravzaprav ne izgleda nič kaj lepo, nameravajo ga prenoviti. Menda se tam niti ni preveč pametno potikati ponoči (območje ima precej slab sloves). 


Po hitrem ogledu sva se odpravili naprej, na zrak, pa čeprav vlažen :) 

Našli sva Fontaine des Innocents, ki je še zadnji ohranjen renesančni vodnjak (zgrajen leta 1549, na mesto kjer stoji danes, so ga prenesli v 18 stoletju):


Od zunaj sva si ogledali še Centre Pompidou - rahlo utrujeni še od vožnje do Pariza sva se odločili, da notri pač ne greva. Morda naslednjič ;-)


Predno sva se odpravili nazaj na metro in "domov", sva si od daleč ogledali še stolp Tour St-Jacques. Zgrajen je bil leta 1523 in je vse, kar je ostalo od cerkve.
Tako sva dobili prvi občutek kako Pariz izgleda in diha. 

Uživajte v poletju, mene čaka nekaj dni morja in upam tudi sonca :)

2 komentarja:

Mote pravi ...

Damjana thank you so much for good word in my blog!!!
I saw your blog too. there are many beautiful photo:)) you have a lot of traveling.
I especially liked your jewelry!

I understand that you have many Russian friends:)))

Nena pravi ...

joj a to sva si prvi dan ogledali? :) jaz sem ravno prejšnji teden eno fotko od tu kazala v službi pa sem komentirala da sem na njej že zelo utrujena od "tacanja"...pa sem bila očitno utrujena od vožnje :)