sobota, 3. april 2010

Recept in še kaj

Že pred časom smo s K. in Kate naredile en mini swap receptov. S svojim receptom sem pošteno zamujala, saj se je vmes zgodilo še jutranje rezanje kruha in ko je kruha zmanjkalo sem urezala še levi kazalec (kako štorast moraš biti, da se ti to pripeti je tema za kako drugo debato). S povitim in bolečim prstom pa človek res ne more rezati papirja, tako sta punci prijazno čakali. In dočakali recept za polento, ki sem ga našla na kulinariki.net.

Tokrat je bil recept v znamenju preizkušanja novih tehnik povzetih po Timu Holtzu. Namerno sem prilepla po dve slike - eno fotkano brez, drugo pa z bliskavico, ampak mi vseeno ne bo uspelo prikazat pravih efektov.



Tag sem pobarvala z distress blazinico tako, da sem blazinico potegnila po podlagi, jo poškropila z mini-misterjem, pomočila tag in ga nato posušila. Odtis štampiljke je narejen z distress blazinico, dokler je bila tinta še mokra sem na odtis nanesla Perfect perles, ponovno poškropila z mini-misterjem, posušila. Efekt je v živo res dober, perfect perles se svetijo, voda je pa poskrbela, da se štampiljka malo razliva.


Tukaj se vidi še malo drugega taga, ki je namenjen zapiskom ob preizkušanju recepta. Tag sem poškropila z mešanico re-inkerja za distress blazinico, v katerega sem dala malo perfect perles prahu in vode. Efekt je super, na fotki se to seveda ne vidi. Besedilo recepta sem tudi poškropila z mini misterjem z prej opisano mešanico. Vse tehnike so na ogled na strani Tima Holtza v rubriki "videos".


Heh, na koncu se moram pa še malo pohvalit in považit:


Knjiga A Compendium of curiosities je zbirka tehnik in proizvodov Tima na enem mestu. Luštno.

11 komentarjev:

Alenka pravi ...

Kako dobro izgleda tale stran z recepti in kolki dela s tagi!!!V živo je najbrž mega dobro!

Nena pravi ...

v živo je zadeva še lepša kot na sliki!!!
ja D. čestitke za posvetilo :)

Vladuška pravi ...

S podpisom od Tim Holtz-a kaj, važička :-))) (jaz bi se tudi veš, če bi bila na tvojem mestu). Super si to naredila in mislim, da ti je odlično uspela tehnika. Stvari res dobijo čist drugo podobo. Praviš torej, da se splača nabaviti to knjigo?

K pravi ...

V živo je recept naravnost čudovit! In knjigo si si nabavila! Jaz pa sem jo gledala in gledala in se odločila, da mogoče ni čisto moj stil :)

Renata pravi ...

Wow, a si jo že dobila? Super RD darilo, res. Pa še posvetilo od TH - fantastično!

Recept pa tud dobr zgleda! Glede fotkanja pa se mi zdi, da je najbolj zoprno slikat zeleno in vijolično - te nikol nista prave.

Hali pravi ...

Super recept in posvetilo, vauuu bravo!

Damjana Ž. pravi ...

Nena če knjigo naročiš na strani Tima Holtza dobiš zraven še njegov podpis, v bistvu nič posebnega :)

Alenka v bistvu niti ni toliko dela, samo spravit se k stvari je zame ponavadi bolj problem.

Vladka, v knjigi so lepo opisani vsi pripomočki, ki jih Tim uporablja, predstavljena njegova linija izdelkov in tehnike ki jih uporablja. Vse to najdeš v bistvu tudi na netu, ampak jaz sem ljubitelj knjig, se mi zdi da so tako večne, internet pa - hja, stran ne dela pa si trenutno brez informacij :). Tako da meni ni žal da sem jo dobila :)

Kitty, res ima poseben stil in meni je strašno všeč, sama pa verjetno zlepa ne bi znala naredit takih stvari. Gre mogoče bolj za navdih, kako eno od njegovih fint vkomponirat v tisto kar delaš.


Natka jaz ugotavljam, da imam težave s fotkanjem vsega :) Ne samo zelene barve :)

Tina pravi ...

Krasna izvedba in zataknjen recept mi je tako dobra fora.

McCrafty /Klavdija pravi ...

Krasnno in super, da si probala nove tehnike...sem prepričana, da boš zdaj, ko imaš knjigo še akkpno več :)

mateja pravi ...

Živjo Damjana! Še vedno mi nisi poslala naslova. Če revije ne želiš, mi sporoči, da jo pošljem komu drugemu. Lep pozdrav, Mateja - Jagode in dinozavri.

Maja pravi ...

Res dobro zgleda!
Letos baje ne zapravljam, ampak tale knjiga me spravlja v močno skušnjavo...