torek, 26. oktober 2010

Goveji zvitki v omaki

Slike ni. Ni bilo časa fotkat. Pa saj vsi vemo, kako izgledajo goveji zrezki :).

Recept gre takole:
Goveje zrezke solimo in popramo ter namažemo z gorčico; na zrezke položimo rezino šunke in sira, jih zvijemo in jih "zapnemo" z zobotrebci.

Zvitke popečemo na malo maščobe (iz vseh strani), jih odstranimo iz ponve in shranimo na toplem.

Na maščobi in soku, ki je ostal od zrezkov, popražimo čebulo, dodamo strt česen, malo paradižnikove mezge, na kolobarje narezan por, prilijemo osnovo za omeke (iz kocke), ter rdeče vino. Omake naj bo kar konkretna količina, za štiri osebe cca 4oo ml osnove in cca 300 ml vina. Počakamo, da zavre.

Pečico že prej segrejemo na 200 stopinj celzija. Zvitke zložimo v pekač, prilijemo omako. Pečemo (kuhamo??) pokrito cca uro in pol.

Nato iz omake odstranimo zvitke, jih shranimo na toplo. Omako zmiksamo s paličnim mešalnikom, po okusu še začinimo s poprom, zvitke preložimo nazaj v pekač in pustimo še nekaj časa na toplem, da se zvitki lepo prepojijo z omako.

Za prste obliznit, vam povem.


3 komentarji:

Nena pravi ...

ja tokrat mi je pa všeč da ni slike....sem malo prej iz službe in šopingiranja, maloco v službi sem pa menda že prebavile glede na to da sem jedla ob 10h :)

Renata pravi ...

Sem že lačna, tako slastno se bere :-) Glede na to, da smo pri naši hiši vsi mesojedci, bo za probat ...

Hali pravi ...

Mhmhmh bere se odlično, sigurno preizkusim, kmalu.Hvala za recept in idejo!