ponedeljek, 13. junij 2011

Sailing 2011

Letos se nam je celo uspelo dogovorit za eno luškano jadranje po Dalmaciji. Štartali smo v Šibeniku, prvi dan nas je pot vodila do Rogoznice.

Jadrali smo s tole lepotičko, več kot udobno je gostila 7 članov posadke. V Rogoznici smo se sprehodili do marine Frapa, ki menda velja za eno lepših na Jadranu, fotoaparat je ostal na barki, tako da fotk od tam žal ni.

Drugo jutro smo pot nadaljevali proti Visu. Kar nekaj ur jadranja je bilo pred nami, vreme je bilo precej oblačno (fajn, nam vsaj vroče ni bilo), zgodaj popoldne smo se pripeljali v Komižo:


Komiža je lep kraj, mestece je ponudilo na ogled mariskaj lepega in starega. Tega angelčka nad vhodom se je komaj še dalo videti:


Luka je bila ob našem prihodu še dokaj prazna, do večera se je povsem napolnila, nekaj jadrnic se je moralo privezati celo na boje, saj ob pomolu ni bilo več prostora. Očitno je Komiža med jadralci zelo priljubljena. Kar je po vsem videnem tudi povsem razumljivo.Konobe vabijo...Čisto posebna restavracija z imenom Jastožera:


Luka se polni:


Galerija vabi:


Cerkvica na hribčku pa je privabila nas:


Pogled od cerkvice na zaliv in otok Biševo v ozadju:


In še pušeljček z bližnje nive za na pot:


Rogoznica 21.5.2011, Komiža 22.5.2011

5 komentarjev:

Vladuška pravi ...

Čudovito, lepe lušte si nam naredila :))) Po drugi strani pa potešila malo želje po morju. Krasne fotke.

helena pravi ...

Jaoooo, kako si me "razrajcala". Vse tole kar si pofotkala in doživela, sem tudi sama že veliko več kot enkrat. Komiža je čudovito ribiško mesto, ki ima en tak svoj žmaht. Polna z jadrnicami pa je zato, ker je zelo blizu Biševo, ki vabi s svojo Modro špiljo (jamo). Ste bili? Najboljši čas za obisk je tam okrog enajste ure, ko se sončni žarki lomijo tako, da posvetijo v notranjost in takrat jama zažari v vsej svoji lepoti in nenavadnosti.
Kako ti zavidam tole morsko potepanje, jaz bom šla pa šele jeseni smrk, smrk,...:):)

Damjana Ž. pravi ...

Helena smo bili tudi v Modri špilji, fenomenalno - kaj tako lepega res redko vidiš. Bom pisala še o nadaljevanju našega potepanja.

Komiža je bila tudi meni zelo všeč. Res ima poseben čar.

Jana pravi ...

Krasne fotke. Si mi obudila spomine.
Kar nekaj let sva dopustovala vna Komiži in imam prekrasne spomine.... do takrat, ko je mojega na plaži ugriznila kača. :(

Anonimni pravi ...

Ах, моооореееееееее!
Убавина
Бакнежи за вас од Македонија.