ponedeljek, 7. september 2015

Beograd 28. - 30.8.2015

V petek zvečer je po prihodu v Beograd bilo volje samo za kratek sprehod do velikega Hrama Sv. Save, verjetno je zvečer tudi najlepši pogled nanj. Poleg hrama je čudovit park, kjer se očitno zvečer zbirajo domačini in Narodna knjižnica.



V soboto je bilo vroooooooče, res vroče, pa sva vseeno od hotela Slavija Garni (priporočam, če niste preveč zahtevni, zelo čist hotel, zajtrk soliden - restavracija je na vrhu hotela, z luštno teraso, prijazno osebje, kar se opreme tiče pa se je čas ustavil tam nekje v začetku devetdesetih :)) opravila peš proti Kalemegdanu. Po poti sva videla stavbo "Beograđanko",  ne daleč od nje je predsedniška "palača", kjer sta pred vhodom čuvali predsednika dve dekleti :) - nazaj grede sva celo videla menjavo častne straže. 


Zraven palače je krasen Pionirski park,  okrog njega pa še več vladnih stavb. Ne daleč naprej so Terazije, kjer je tudi prekrasen hotel Moskva (tukaj spimo naslednjič :)):


Če na Terazijah na križišču zavijete levo, pridete na znamenito Knez Mihajlovo ulico - polno lokalov, kjer ponujajo takšno in drugačno osvežitev. Na koncu ulice se začne Kalemegdan, najprej z lepim parkom, takoj za prvim ali drugim obrambnim zidom pa sva si ogledala vojni muzej ( je kar velik, si je treba vzeti čas), ogledala sva si tudi razstavo mučilnih naprav. Z vrha Kalemegdana je krasen razgled na sotočje Donave in Save, na Novi Beograd, ....







Iz Kalemegdana sva šla nazaj proti Trgu republike,  nato pa proti Skadarlji, kjer sva si privoščila kosilo v gostilni Tri šešira, 150 let stari gostilni.







Nato pa pot pod noge nazaj v hotel. Na tako vroč dan je bilo več kot dovolj ogledov, v nedeljo pa sva se modro odločila, da sva iz hotela odšla direktno proti domu, saj so bile na mejah strašne kolone. Naslednjič gremo baje v Beograd z letalom :)

Zaradi vročine je fotoaparat bil večino časa v nahrbtniku, tako da je še slik komaj za vzorec.

1 komentar:

Hali pravi ...

Krasne so tele fotke in Beograd je res lep, kar kliče po ponovitvi - morda kdaj v ženski zasedbi ;-)