Kaljenje semen se mi je vedno zdelo eno zahtevno opravilo. Včasih sem kupila kalčke pri "taboljšem" sosedu, ampak je res, da jih v naši lokalni trgovini nimajo prav pogosto na zalogi.
Pri Ruth sem že kar nekaj časa občudovala njen "nasad" kalčkov, se opogumila, nabavila knjigo Kalčki živahna semena, kalilnik in nekaj vrečk semen.
Presenečena nad enostavnostjo in zanimivimi okusi (zaenkrat od preizkušenih zmaga seme redkvice s svojim pikantnim okusom) sem zadovoljna z odločitvijo, da poskusim kaljenje semen tudi sama.
Kalčki lucerne v domači štručki iz polnozrnate pirine moke in s kislo smetano:
12 komentarjev:
Zgleda zelo sveže! In res še nikoli nisem doma naredila takega sendviča! :) Veselo kaljenje še naprej! :)
Kalčke je pa moj dedi kalil in se še vedno spomnim, kako sem z zanimanjem gledala kako rastejo :)...a pašejo tudi na pizzo ;)
Prvo kaj mi je padlo na misel, je bilo njamsi.Dober tek!
Jaz sem pred časom doma tako kalila sojina semena, ampak po domače v kozarcu, pa je bilo tudi zelo dobro.
Zdaj sem pa tako lena ratala, da mi je včasih še solato težko strebit:):):)
kalčke si jaz velikokrat kupim, nekajkrat sem jih pa tudi sama kalila. samo nisem bila tako "nobel" kot ti. sem to počela brez kalilnika :)
Poldi sigurno pašejo tudi na pico ;)
Zgleda "njami" in zelo zdravo. Kalčke obožujem! Tudi pira je čudovita žitarica!
Dobro izgleda ta sendvič. Bi se res splačalo vzeti v roke to knjigo in malo pobrskati in celo kaj sprobati. Fajn, da si to delila z nami.
Poldi mislim da bi bili ok tud na pici, ampak meni še ni uspelo ujeti pravega "ritma" s kaljenjem, da bi bili kalčki vedno na razpolago :)
V knjigi je lepo opisano kaljenje brez kalilnika, mislim da se jo splača prelistati.
Alenka, saj ne vem če ni več dela s trebljenjem solate kot s kalčkanjem :)
Mmmmm, tole je pa videt tako slastno osvežujoče, da bi takoj zagrizla :-)
Mmmm tole mora biti pa zelo dobro :-)) Pa še veliko kalčkov!
je še nekaj časa, ne :o)--
hotela sem napisat: saj do srede je še nekaj časa ne :o)-
Mhmhm kako tole slastno izgleda!
Objavite komentar