sobota, 17. januar 2009

Diamonds on head?

Obisk turistično preveč oblegane znamenite Waikiki Beach smo namerno izpustile. Namesto gneče na plaži smo si raje privoščile celo plažo kar zase :) Ampak verjetno bolj po neumnosti kot da bi zares računale s tem. Namreč v Ala Moana Beach park smo se odpravile na dan, ko so bile v polnem teku razprodaje (tiste o katerih sem pisala v prejšnjem postu).





Plaža je bila tako rekoč prazna, kopanje pa čisti užitek. Še dan je bil prijetno oblačen, tako smo si lahko privoščile malo poležavanja na plaži (sicer tam kaj hitro iščeš senco):



Ker smo že ravno bile v Ala Moani smo si ogledale še shopping center , ki je menda eden od prestižnejših na Oahu (beri dražjih). Verjetno tam ne manjka nobena priznana blagovna znamka. Da so bile tisti dan razprodaje sem že omenila, to je tudi edini dan v letu, ko ima znižanje tudi Apple (heh, iPod je bil resnično ugoden, glede na cene pri nas). Prijetno utrujene in lačne smo si omislile kosilo v popularni restavraciji Bubba Gump (saj se spomnite Forest Gump filma, ne?)


Strežejo pretežno rakce, njami :) Jed imenovana Shrimp Haven je bila odlična (štiri vrste rakcev, res nebeško :) ). Posebnost restavracije so verjetno tele tablice:



Z rdečo tablico pokličeš natakarja k mizi :). Je pa res da ni treba tablice obračat, ker so prijazni natakarji ves čas pri mizi in sprašujejo če je vse v redu, če bi želel še kaj... Le kaj bi človek še želel poleg konkretne porcije rakov???

V okolici so še kar naprej gradili stolpnice:


Iz parka je čudovit pogled na vulkanski krater Diamond Head, na vrh kraterja vodi pešpot, zmerno naporna, menda vredna napora zaradi čudovitega razgleda. Preverimo ob naslednjem obisku:

Če boste kakšen petek kje blizu Ala Moana Beach parka si lahko ob 17 uri ogledate regato jadrnic. Vsak petek se namreč ljubitelji jadranja odpravijo na krajšo plovbo, jadrnic je bilo kar precej, luštno za pogledat:

Ala Moana Park je priljubljena fotografska točka mladoporočencev. V času našega potepanja tam smo jih videle kar nekaj, en od parov se je pripeljal s tole old style limuzino:

Počakale smo še toliko, da je sonce padlo v Pacifik, sončni zahod je bil čudovit.


Ni komentarjev: