petek, 16. januar 2009

Meet and be thankful

Prednost bivanja pri "locals" je tudi ta, da te peljejo pogledat tiste stvari, ki jih turistični vodnik verjetno ne vključujejo v že tako prenatrpane urnike.

Tako smo si privoščile takorekoč cel dan potepanja po Swap meet-u. Po naše bi temu rekli tržnica, le da zadeva presega meje poznanih slovenskih tržnic. Swap meet je lociran ob nogometnem stadionu (seveda gre za ameriški nogomet, sprejme pa 50.000 gledalcev), stojnice so postavljene okrog stadiona. Že samo prehoditi celo reč ni malo (če dodamo še visoke temperature je zadeva sploh naporna :) ), če si pa še hočeš ogledati vse, nakupiti spominke za domov in napasti firbec - jah, res lahko tam zabiješ cel dan. Prodajajo lokalne spominke "made in Taiwan", najde pa se tudi kaj resnično lokalnega. Cene so bile takrat skoraj smešno nizke (za drobnarije ki jih človek nosi s potovanj).

Sicer pa je bil tisto sezono havajski tim odličen, vstopnice za ogled je bilo nemogoče dobiti (nič hudega, saj so bile cene noro visoke).

Malo drugačne razglednice (nisva perverjali koliko bi prišla poštnina za SLO :) ):


Na Thanksgiving day se je naša gostiteljica posvetila pripravljanju tradicionalne večerje, s sestro pa sva se tisti dan potepali po bližnji okolici. Thanksgiving day je v ZDA vedno četrti četrtek v mesecu novembru.

Petpasovnica, ki se je ob prometnih konicah povsem zabasala:


Pogled iz "naše" ulice na Pearl Harbour in shopping center Pearl Ridge:

V Aiei so stolpnice prej redkost kot pravilo:

Tako velikih cvetov hibiskusa še nisem videla (škoda da se na fotki ne vidi kako je cvet v resnici ogromen):

V Ameriki se dan po Zahvalnem dnevu začnejo božične razprodaje. Večina trgovin se odpre že v noči iz četrtka na petek (nekatere tudi ob treh zjutraj). Ljudje stojijo v vrsti pred trgovino že od prejšnjega dne od dveh popoldne. Kar je po naših merilih verjetno precej noro početje.

Večerja je super uspela. Tradicionalno se tisti dan je purana, sladek krompir, pire krompir, omako iz brusnic (oz. neke vrste žele iz brusnic), grah, bučno pito...


3 komentarji:

K pravi ...

Kaj pa dejansko SO tiste "havajske razglednice"?

Damjana Ž. pravi ...

Kokosov oreh :) Poslikan seveda.

marina rose pravi ...

Pozdravljeni, gospod in gospa
Ponudba posojila med resnim posameznikom in Poštenim.
Jaz sem posameznik, ki odobravam posojila v razponu od 5.000 EUR do 30.000.000 EUR vsem, ki lahko izpolnijo pogoje za obrestno mero 2%.
E-pošta: marinarose.fr@gmail.com