Pri peki krofov nam ostane kar nekaj beljakov, eno od idej, kako jih porabiti, je pokazala Roberta, drugo pa vam povem jaz.
Recept je objavljen v knjigi Pecivo sestre Vendeline.
Kokosove rezine
6 beljakov
22 dag sladkorja (meni se to zdi odločno preveč, dam ga največ 5 dag)
3 dag drobtin
15 dak kokosove moke
3 dag moke.
Stepemo trd beljakov sneg, vanj vtepemo sladkor, nato dodamo mešanico drobtin, kokosove moke in navadne moke. Testo razpotegnemo po namazanem in pomokanem pekaču za prst na debelo in pečemo 20 do 35 minut pri 160°C, da porumeni. Ohlajen biskvit narežemo na rezine.
4 komentarji:
ti pa s temile dobrotami že fajn dražiš :)
če ti kaj pozvoni na vrata to ne bodo maškare ampak jaz.....
ooo, super:)
bom sprinatala pa dala mami na hladilnik:)
Oooo, njaaami! Še dobro, da imam ša par makronov, drugače bi morala kar takoj sprobat... bom pa sigurno kdaj drugič! Zgleda prav slastno.
Mhmh tole bi bila verjetno tudi odlična podlaga za kakšno tortico. Spečeš beljakov biskvit gor pa recimo pariška čokoladna krema. Mhmh bo za poskusit, beljaki so še v hladilniku :-) Hvala!
Objavite komentar