sobota, 28. februar 2009

Christmas season

Na Havajih sva se potepali konec novembra / začetku decembra in seveda Christmas season tako kot po vsej Ameriki tudi tukaj začenjajo s parado (1.decembra). Christmas parade začnejo v China's townu:


Ljudje že precej ur prej zasedejo svoja mesta na pločnikih, mesto je polno, palme okrašene,...


V paradi sodelujejo šole s svojimi godbami, večje trgovske verige, podjetja in (meni) presenetljivo celo "javne službe" - policija, reševalci, gasilci,... Vsi so veseli, nasmejani, razigrani, delijo sladkarije, norijo. Veselo vzdušje! Na paradi je seveda tudi Božiček s svojo gospo Božičkovo (heh, kakšno protekcijo sva imeli, da sva se prvi slikali z Božičkom, z gospo Božičkovo smo pa celo bili skupaj na kosilu)


Čudovito razsvetljena Iolani's palace, ki je pravzaprav edina kraljevska palača v Združenih državah. Sedaj je v njej urejen muzej:


Ogromne smreke v lučkah:


Ta dan tradicionalno v mestni hiši odprejo tudi razstavo božičnih drevesc, svojo smrečico postavijo vse javne službe (in še mnogi drugi), tale recimo je bila županova:


Peljali so nas tudi na ogled tistih koncev mesta, ki so vsako leto znova najbolj noro okrašeni - ljudje dejansko okrasijo cele hiše z vrtovi vred, kaj takega sem do takrat videla samo v filmih. Ampak očitno v filmih prav nič ne pretiravajo, američani so resnično tako navdušeni nad lučkami in ostalim okrasjem.


Po svoje je bila izkjušnja doživljati božično-novoletno vzdušje v "japankah" precej zanimiva. Nekako "neresnična" za nas. Kakšen december je to, če te pošteno ne zebe??? (Krasen, vam povem :))) )

2 komentarja:

Nena pravi ...

božič v kopalkah....to bi pa rada doživela...
pa kakšnega božička v kopalkah tudi :) :) :)

Damjana Ž. pravi ...

Ja no, tale Božiček je bil kar v svoji klasični opravi, glede na njegovo starost nič zato :D